همه آن چیز که باید درباره روش های کاشت مو بدانید
کاشت مو چیست؟
کاشت مو یا پیوند موی طبیعی، به برداشت و انتقال فولیکول مو از قسمت های قابل برداشت (بانک مو یا (donor area)) و یا قسمت هایی از بدن مثل ریش و سینه، و کاشت آن در قسمت هایی که دچار ریزش (طاس) شده اند، گفته می شود.
متقاضیان کاشت مو آقایانی هستند که از طاسی وراثتی، و یا ریزش مو رنج می برند و زیبابی و جذابیت آن ها تحت شعاع این طاسی قرار گرفته است.
کاشت مو به منظور درمان طاسی سر می تواند برای افراد زیر مناسب باشد:
کاشت مو می تواند هم برای آقایان و هم برای خانم ها مورد استفاده قرار گیرد و خوشبختانه باید گفت که افراد با نژاد ها و سن های مختلف، سال ها است که با استفاده از این متد توانسته اند رشد موی طبیعی داشته باشند. کاشت مو به منظور درمان ریزش مو می تواند برای افراد زیر مناسب باشد:
1.مردانی که دچار ریزش آندروژنیک هستند.
2.افرادی که در سوانحی خاص مانند آتش سوزی موهای سر خود را از دست داده اند.
3.افرادی که روش هایی مانند مزوتراپی مو را امتحان کرده اند و به نتیجه ی مطلوبی در زمینه ی رشد موها نرسیده اند.
4.افرادی که تمایل دارند اسکارهای موجود در سر خود را به واسطهی موها بپوشانند.
مراحل کاشت مو
کلینیک تخصصی پوست و مو جلوهی ماندگار، سالها است که توانسته رضایت بیماران خود را در زمینه ی کاشت مو جلب نماید و زیبایی و جذابیت را به افراد متعددی بازگرداند. تعهد تیم پزشکی و تخصصی ما به افرادی که سلامت و زیبایی خود را به ما سپرده اند از جمله مواری است که توانسته ما را از کلینیک های دیگر متمایز سازد.
مراحل کاشت مو در کلنیک جلوه ی ماندگار به شرح زیر است:
1.در ابتدا نیاز است که فرم درخواست مشاوره را در سایت تکمیل نموده و یا با مشاوران ما در مرکز تماس حاصل کند و درخواست مشاوره ی خود را به صورت تلفنی ثبت نمایید.
2.شرکت در جلسه ی مشاوره، و دریافت پاسخ در خصوص سؤال های موجود در زمینه ی کاشت مو توسط پزشک متخصص.
3.انجام معاینات لازم توسط پزشک متخصص و در صورت نیاز در نظر گرفتن آزمایش های مد نظر پزشک.
4.برداشت گرافت های مو از محل اهدا کننده
5.کاشت گرفت های استخراج شده از بانک مو، در مناطق دچار ریزش شده
انواع روش های کاشت مو
کاشت مو روش های مختلفی دارد و بنا به نظر پزشک متخصص پوست و مو و شرایط هر فرد این روش های کاشت می تواند در افراد مختلف متغیر باشد اما باید دانست که ماهیت کلی کاشت در تمامی روش ها یکسان می باشد به طور کلی انواع این روش ها به شرح زیر است:
کاشت مو به روش FUE
کاشت مو به روش FUE در واقع مخففی از عبارت Follicular Unit Extraction می باشد. به دلیل پیشرفت در روش برداشت گرافت، امروزه فولیکولها به صورت بسیار ظریفتر و دقیقتری برداشت می شود و به کاشت مو به روش FIT شناخته می شود. در کشورهای اروپایی، از اصطلاح FUE به جای FIT بیشتر استفاده میشود.
کاشت مو به روش FIT
کاشت مو به روش FIT (Follicular Isolation Technique) در حقیقت روش پیشرفته کاشت FUE می باشد که در آن گرافت های مو، با دستگاه میکرو پانچ مخصوص، به صورت تک به تک و دانه به دانه از دور تا دور سر (منطقه بانک مو) برداشته می شود.
کاشت مو به روشFUT
در روش کاشت مو به روش FUT (Follicular unit transplantation) فولیکول های مو با یک برش خطی (برداشت فلپ) از پشت سر فرد برداشته می شود و بعد از برش و تقسیم به قطعات کوچکتر (cutting)، در قسمت های مورد نظر کاشته می شود (از این زمان به بعد، به این برش ها، گرفت گفته می شود). در این روش تعداد فولیکول های بیشتری قابل انتقال هستند، ولی باید گفت که خط برش در قسمت اهدا کننده به صورت یک نوار خطی باریک صورتی رنگ، در پشت سر باقی خواهد ماند که البته زیر پوششی از موی سر مخفی شده و تنها با کوتاه شدن بیش از حد مو، قابل رؤیت است.
کاشت مو به روش SUT
روش کاشت مو به روش SUT در واقع همان روش کاشت FIT می باشد که در آن، از دستگاه مخصوص مکنده گرفت ها استفاده می شود. استفاده از این دستگاه ها برای کاشت مو در ایران، با نام تجاری «کاشت مو به روش SUT» شهرت یافت. به بیان دیگر، نام SUT نام علمی روش کاشت مو نبوده و در دیگر کشورهای دنیا، نامی ناشناخته در علم پزشکی پوست و مو نمی باشد.
کاشت مو به روش BHT
کاشت مو به روش BHT نیز در واقع، همان روش کاشت FIT می باشد، با این تفاوت که ناحیهی بانک مو (donor area) متفاوت با روش های دیگر می باشد. در این روش به طور معمول فولیکول های مو، به جای پشت سر، از سینه و ریش افراد برداشت شده و در قسمت های دیگر عمل پیوند صورت می گیرد این روش برای افرادی مناسب است که موهای سر آنها قابلیت برداشت را ندارد، یا دارای بانک موی ضعیفی در پشت سر خود هستند.
توصیه هایی که قبل از کاشت مو باید رعایت کرد
در مشاوره کاشت مو قبل از کاشت این توصیه ها به افراد داده خواهد شد
- خودداری کردن از استعمال دخانیات حداقل 7 روز قبل از کاشت.
- متوقف کردن مصرف مشروبات الکلی حداقل 3 روز قبل از کاشت مو.
- اجتناب از مصرف داروی ماینوکسیدیل قبل از کاشت مو (اگر بنا به هر دلیلی مصرف این دارو را قطع ننموده اید لازم است که پزشک متخصص خود را در این خصوص مطلع سازید).
- عدم استفاده از ویتامین هایی مانند ویتامین E.
- خودداری نمودن از مصرف برخی از داروها از جمله آسپیرین، هپارین، وارفارین (بهتر است پزشک متخصص خود را نسبت به دارو هایی که در حال مصرف آن هستید آگاه سازید).
- اجتناب از مصرف برخی داروهای گیاهی.
مشاوران، مواردی که باید قبل از کاشت مو رعایت شوند را به بیماران یادآوری و گوشزد می نمایند.
تعداد جلسات و مدت زمان برای کاشت مو
تعداد جلسات و همچنین مدت زمان برای کاشت مو می تواند در افراد مختلف متغیر باشد که فاکتور هایی مانند تعداد فولیکول های قابل انتقال و روش انتخابی برای کاشت مو می تواند در تعیین این دو عامل نقش اصلی را داشته باشد.
اما به طور معمول، این عمل در یک جلسه به طور کامل انجام می شود. با توجه به این که در کاشت مو به روش FIT و کاشت مو به روش BHT، لازم است که گرافت ها به صورت دانه دانه از محل اهدا کننده برداشته شوند، این روش، زمان بیشتری برای انجام نیاز دارد.
اما به طور معمول، این عمل در یک جلسه به طور کامل انجام می شود. با توجه به این که در کاشت مو به روش FIT و کاشت مو به روش BHT، لازم است که گرافت ها به صورت دانه دانه از محل اهدا کننده برداشته شوند، این روش، زمان بیشتری برای انجام نیاز دارد.
دوران نقاهت بعد از کاشت مو
کاشت مو دوران نقاهت طولانی ندارد اما لازم است بعد از کاشت، حدود یک ماه از انجام فعالیت های شدید جسمانی مانند ورزش کردن خودداری نمود. به طور کلی بعد از کاشت مو باید هر فعالیتی که سبب تعرق بیش از اندازه ی فرد می شود، یا باعث افزایش فشار خون می شود، را محدود نمود.
اما باید دانست که مدت زمان این دوران نقاهت می تواند در افراد مختلف متغیر باشد و بستگی به نوع کاشت و میزان فولیکول های انتقالی در هر فرد دارد، ولی معمولا بعد از 3 تا 7 روز، فرد می تواند به روند زندگی عادی خود بر گردد.
اما باید دانست که مدت زمان این دوران نقاهت می تواند در افراد مختلف متغیر باشد و بستگی به نوع کاشت و میزان فولیکول های انتقالی در هر فرد دارد، ولی معمولا بعد از 3 تا 7 روز، فرد می تواند به روند زندگی عادی خود بر گردد.
مراقبت های بعد از کاشت مو
بدون شک مراقبت هایی که افراد بعد از کاشت مو انجام می دهند می تواند در موفقیت کاشت مو تاثیر گذار باشد،
حتی اگر کاشت مو در افراد موفقیت آمیز باشد ولی مراقبت های بعد از کاشت به درستی صورت نگیرد فرد نمی تواند کاشت موی موفقی را تجربه نماید، از مهم ترین این مراقبت ها موارد زیر هستند:
حتی اگر کاشت مو در افراد موفقیت آمیز باشد ولی مراقبت های بعد از کاشت به درستی صورت نگیرد فرد نمی تواند کاشت موی موفقی را تجربه نماید، از مهم ترین این مراقبت ها موارد زیر هستند:
نحوه خوابیدن بعد از کاشت مو
بعد از کاشت مو لازم است فرد تا مدت زمان یک هفته با زاویه ی 45 درجه بخوابد و حداقل تا دو شب سر خود را بالا بر روی بالش قرار ندهد، بهترین راه حل بعد از کاشت مو استفاده از صندلی هایی استراحت است چراکه این صندلی ها موقعیت بدن را در حالتی قرار می دهد که به سر فرد فشاری وارد نخواهد شد.
باید دانست که استراحت بیشتر بعد از کاشت مو می تواند به بهبودی سریع تر بعد از کاشت مو کمک نماید. توجه به درست خوابیدن می تواند سبب شود تا ورم های موجود حاصل از کاشت مو کاهش یابد.
باید دانست که استراحت بیشتر بعد از کاشت مو می تواند به بهبودی سریع تر بعد از کاشت مو کمک نماید. توجه به درست خوابیدن می تواند سبب شود تا ورم های موجود حاصل از کاشت مو کاهش یابد.
استفاده از کلاه بعد از کاشت مو
استفاده از کلاه می تواند محافظی برای منطقه کاشته شده در برابر تابش مستقیم نور خورشید و همچنین باد و یا باران باشد. از روز سوم استفاده از کلاه مجاز است. در هر روز فقط تا حدود هشت ساعت از کلاه استفاده کنید. کلاه باید نخی، گشاد و بدون پرز باشد.
شستشوی مو بعد از کاشت مو
شستشو بعد از کاشت مو باید به وسیله ابر و شامپوی مخصوص کاشت مو صورت گیرد. کلینیک جلوه ی ماندگار از معدود کلینیک تخصصی پوست و موای می باشد که بعد از باز کردن پانسمان، محل کاشته شده در سر را شستشو داده و آموزش این کار را به افراد، به منظور صحت انجام شستشو و صدمه وارد نکردن به موهای کاشته شده می دهد.
هزینه کاشت مو
هزینه ی کاشت مو کاملا بستگی به نوع کاشت مو، تعداد فولیکول های انتقالی و تخصص گروه پزشکی دارد. در نتیجه نمی توان هزینه ای دقیق برای آن اعلام نمود و لازم است در جلسه ی مشاوره ی اولیه نسبت به این هزینه صحبت شود.
از کاشت مو باید چه انتظاری داشت؟
هدف اصلی افرادی که به سمت کاشت مو می روند رشد مجدد موها به صورت طبیعی است، از آنجایی که در کاشت مو، برداشت مو از قسمتی از سر و یا بدن فرد صورت می گیرد، بعد از رشد شاهد طبیعی ترین حالت ممکن از رشد مو ها خواهیم بود، اما هرگز تراکم موهای کاشته شده، به حد موهای خدادادی نمی رسد.
مراحل رشد مو پس از کاشت
حدود دو هفته بعد از پیوند مو، ریزش ابتدایی موهای کاشته شده شروع می شود، این ریزش تا حدود 2 ماه به طول می انجامد. حدود 3 ماه بعد، موهای کاشته شده به صورت پراکنده شروع به رشد می کنند و پس از 6 تا 12 ماه شاهد تراکم و نتیجه نهایی خواهیم بود.
آیا موهای کاشته شده می ریزند؟
باید دانست که ریشه ی موهای کاشته شده، به دلیل این که از منطقه اهدا کننده، برداشت شده اند، فاقد گیرنده ی هرمون تستوسترون (Testosterone) (آندروژنیک) هستند. به همین دلیل پس از انتقال، نسبت به هرمون تستوسترون (که عامل ریزش مو می باشد) بسیار مقاوم بوده و دچار ریزش نمی شوند.
کاشت مو عوارض دارد؟
باید گفت که کاشت مو عوارض بسیار کمی دارد و عوارض جانبی این کاشت در طی یک تا دو هفته از بین خواهد رفت. از جمله این عوارض، بین 24 تا 48 ساعت تورم صورت می باشد که کاملا طبیعی است. در بعضی افراد، محل برداشت ممکن است دچار «قهر مو» (شُک) شود (موهایی که دچار شُک شده اند، پس از مدتی دوباره به صورت طبیعی رشد خواهند کرد). بعد از ریزش اولیه ی موها به احتمال زیاد افراد رضایتی از شکل ظاهری مناطقی که در آن کاشت صورت گرفته است نخواهند داشت اما باید این را دانست که بعد از مدت زمانی خاص رشد به صورت طبیعی را شاهد خواهیم بود.
نواحی که میتوان در آن کاشت مو انجام داد
کاشت مو در نواحی زیر صورت می پذیرد:
کاشت موی سر (که در آن از قسمت پشت سر مو ها برداشت شده و به قسمت های دیگر پیوند داده می شود).
کاشت ریش و سبیل (در این نوع کاشت از موهای پشت سر برداشت شده و در قسمت ریش و سبیل کاشت صورت می گیرد).
کاشت ابرو (در این نوع کاشت از موهای پشت سر برداشت شده و در قسمت ابرو از این فولیکول ها برای کاشت استفاده می شود).
کاشت موی سر (که در آن از قسمت پشت سر مو ها برداشت شده و به قسمت های دیگر پیوند داده می شود).
کاشت ریش و سبیل (در این نوع کاشت از موهای پشت سر برداشت شده و در قسمت ریش و سبیل کاشت صورت می گیرد).
کاشت ابرو (در این نوع کاشت از موهای پشت سر برداشت شده و در قسمت ابرو از این فولیکول ها برای کاشت استفاده می شود).
انواع روش برداشت مو
برداشت مو در کاشت مو و کاشت ریش و سبیل به دو صورت اتفاق می افتد که در ادامه آنها را برخواهیم شمرد:
برداشت مو به صورت نواری:
در این روش با ایجاد یک برش خطی فولیکول های مورد نظر از ناحیه ی بانک مو برداشت شده و به نواحی مورد نیاز پیوند داده می شود.
برداشت مو به صورت دانه ای:
در این روش فولیکول های مو به صورت دانه ای از بانک مو برداشت شده و به نواحی مورد نیاز پیوند داده می شود.
اصطلاحات پزشکی کاشت مو
واحدهای فولیکولی: فولیکول ها در حقیقت ریشه مو هستند که شاید در گذشته، از آنها به نام پیاز مو هم یاد می شده است.
گرافت: اگر با دستگاهی که بتواند سطح پوست را بزرگنمایی کند (درماتسکوپ)، به دقت به موهای جلو و یا پشت سر نگاه کنید متوجه میشوید که تعدادی از موها به صورت تک تار، دو تار، و یا حتی چند تار مو از یک ریشه خارج شده اند. به هر یک از این دستههای یک تا چند تایی، گِرَفت مو گفته میشود
بانک مو: به قسمتی از پشت و دور سر که برداشت فولیکول ها از آن ناحیه صورت می گیرد بانک مو (donor area) میگویند. این ناحیه باید دارای موهایی باشد که خصوصیات لازم برای برداشت و در نهایت کاشت را داشته باشد.
ناحیهی پذیرنده: به نواحی که نیاز است کاشت مو در آن صورت گیرد ناحیه ی پذیرنده گویند. در این نواحی فولیکول های برداشت شده برای انتقال، کاشته می شوند.
تراکم: به تعداد تارهای مو که در هر سانتی متر مربع از ناحیه ای از پوست وجود دارد، تراکم مو گفته می شود که در نواحی مختلف بدن، برای هر فرد متفاوت است.
خط رویش (hair line): به ترسیم خطی فرضی بر سر، که مشخص کننده ی منطقه ی شروع رویش مو است، خط رویش مو گویند. از ویژگی های مهم این خط، نزدیک بودن به حالت طبیعی مادرزادی است.
منبع: https://bit.ly/34NFrOw