پس از کاشت ابرو به چه نکاتی باید توجه کرد ؟
با توجه به این که این فرآیند معمولاً مشابه با کاشت مو به همان روشهای متداول مثل کاشت مو به روش FUTانجام میگردد بنابراین، به طور کلی، «ایمن» در نظر گرفته می شود. اما با این وجود، ممکن است در برخی افراد عوارضی نیز مشاهده گردد.
پس باید نسبت به خطرات احتمالی و عوارض کاشت ابرو آمادگی لازم وجود داشته باشد. ممکن است در نتیجه پیوند، موارد ناخواستهای ایجاد شود که در ادامه به برخی از آنها اشاره میگردد. برای کاهش عوارض احتمالی کاشت، بهتر است ابتدا معاینات و بررسیهای لازم توسط متخصص انجام شود. برای مثال یکی از بررسیهایی که بهتر است انجام شود نوع پوست فرد مثل خشک یا چرب بودن آن و وجود عفونتهایی از قبل در آن است که ممکن است روی نتایج کاشت تاثیر بگذارد.
ایجاد قرمزی، التهاب و درد در ناحیه کاشت
ایجاد قرمزی، التهاب و حتی خونریزی مختصر از رایج ترین عوارض کاشت ابرو هستند که در روزهای اول معمولاً فرد با آنها مواجه خواهد شد. اما در صورت بروز این علائم، نباید زیاد نگران شد، فقط باید توجه کرد که این موارد پس از گذشت چند روز باید نشانههایی از بهبودی را از خود نشان بدهد، در غیر این صورت حتماً لازم است که پزشک خود را مطلع کنید. علاوه بر این ممکن است با از بین رفتن تدریجی اثر بی حس کننده ها، درد مختصری در این ناحیه احساس شود که معمولاً آن چنان نیست که سبب ناراحتی فرد شود در صورت درد زیاد پزشک مسکن را برای تسکین درد تجویز میکند.
ایجاد خارش در محل کاشت و یا محل اهدا کننده
به دنبال عمل جراحی کاشت، ممکن است ناحیه پیوند شده یا ناحیه اهدا کننده دچار خارش شود. خارش بخشی از روند بهبودی است و نباید باعث نگرانی شود. یکی از علتهای آن میتواند خشکی پوست باشد که بهتر است برای رفع آن و حفظ رطوبت پوست از کرم های مخصوص با مشورت پزشک متخصص پوست و مو استفاده گردد.
بی حسی یا سوزن سوزن شدن ناحیه کاشت
خط بخیه (اگر تحت روش FUT قرار گرفته اید) و محلهای پیوند دچار بی حسی موضعی شده اند. در نتیجه استفاده از بی حس کننده ها، اعصاب این ناحیه مختل شده و طبیعی است که ممکن است کمی زمان نیاز باشد تا دوباره به طور کامل به حالت اولیه برگردند. حتی در برخی ناحیه های کوچک ممکن است 2 تا 8 ماه طول بکشد تا بی حسی کاملاً از بین برود. علاوه بر این، برخی بیماران ممکن است گاه به گاه احساس سوزن سوزن شدن یا افزایش حساسیت پوست را داشته باشند که نشانه ای از بهبودی است.
ایجاد تورم یا ادم (Edema)
ادم به تجمع مایعات اضافی در برخی بافت های بدن گفته می شود و یکی از شایع ترین عوارض پس از کاشت و پیوند موی سر و در برخی موارد موی ابرو به شمار می رود. میانگین بروز ادم بعد از کاشت، از 40 تا 50 درصد متغیر است. ادم می تواند به دلیل بیحسی ایجاد شود. به طور معمول 3-5 روز بعد از کاشت نمایان می شود. در بعضی موارد، این تورم به قدری شدید است که بیماران نمیتوانند چشمهایشان را باز کنند. برای جلوگیری و به حداقل رساندن ادم، باید بیماران موارد و مراقبت های لازم پس از جراحی را رعایت کنند؛ از جمله، نحوهی صحیح خوابیدن بعد از انجام عمل. استفاده از ماساژ، پک سرد و دمنوشهایی مانند پونه و آویشن میتواند ادم را کاهش دهد.
خطر ابتلا به عفونت
اگرچه خطر ابتلا به عفونت ناشی از پیوند زدن ابرو، یکی از عوارض کاشت ابرو است اما احتمال آن بسیار پایین است. ممکن است بلافاصله پس از انجام این روش، در ناحیه ابرو کبودی و پوسته ریزی رخ دهد. یکی از دلایل ایجاد عفونت میتواند عدم رعایت موارد بهداشتی در حین کاشت باشد بنابراین بهتر است برای جلوگیری از عوارض و به ویژه عفونت به کلینیک تخصصی پوست و مومراجعه کنید تا موارد بهداشتی به طور کامل در آن رعایت گردد.
ایجاد جای زخم
یکی از عواقب ناشی از عفونت عمیق، ایجاد جای زخم است که به هیچ وجه مطلوب نیست. این جای زخم وقتی ایجاد می شود که میزان التهاب و عفونت بسیار عمیق (پوستی) باشد. باید توجه شود که این عفونتها و به تبع آنها جای زخم ها باید به سرعت درمان شوند هر چند ممکن است درمان آنها کمی دشوار باشد زیرا آنها در یک منطقه دارای مو واقع شده اند.
فولیکولیت چیست؟
فولیکولیت به عفونت یا التهاب در فولیکولهای مو گفته میشود. گاهی ممکن است پس از جراحی پیوند ابرو، فولیکولیت ایجاد شود. این فولیکولیتها را میتوان در صورت عدم بهبود، توسط پمادهای آنتی بیوتیک موضعی درمان کرد، در این مورد نیز با پزشک متخصص خود مشورت نمایید و او را از این مسأله، مطلع نمایید.
واکنش های آلرژیک به داروهای بی حس کننده
برای کاشت نیازی به بیهوشی کامل نیست و این فرایند با بی حسی موضعی انجام می شود. اما باید توجه کرد که مقدار آن تا حد امکان کم باشد تا پس از عمل تورم این ناحیه به حداقل برسد. هم چنین داروهای بی حس کننده موضعی ممکن است در برخی افراد واکنش های آلرژیک ایجاد کنند که در واقع می تواند یکی از عوارض کاشت ابرو محسوب شود، این واکنش های آلرژیک میتوانند شامل حالت تهوع باشند، بنابراین نیاز است تا آگاهی کامل در این مورد حاصل شده و انجام فرایند بی حسی توسط فردی با تجربه و تخصص کافی انجام شود.
رشد نامنظم موهای ابرو
فولیکول های جدید برای کاشت ابرواز ناحیه پوست سر یا نواحی دیگر بدن که سرعت رشد بیشتری دارند، گرفته می شوند، اما پس از کاشت و با رشد موهای ابرو، بسیاری از بیماران ابراز نگرانی می کنند که ابروهایشان بی نظم بوده و موها در جهت های نامناسبی در حال رشد هستند. این مورد نیز یکی از عوارض کاشت ابرو است. اگر این عمل در کلینیک تخصصی پوست و مو و با استفاده از متدهای بروز (مانند needle depend) انجام شود، می تواند به رشد منظم و جهت خواب خوبی برای موهای کاشته شده دست یافت. علاوه بر این باید توجه کرد که رنگ موهای پیوندی با موهای ابرو یکسان باشد. تقارن ابروها نیز مسأله مهمی در زیبایی آنها پس از کاشت است که باید به آن توجه شود. هم چنین، به طور کلی، موهای لخت، برای انجام عمل کاشت ابرو، مناسب نیستند.
شکل نامطلوب ابرو
یکی از مواردی که جز عوارض کاشت ابرو نیست، اما از مسائل مهم و اساسی است، و در صورتی که قبل از انجام پیوند با بیمار، بررسی و هماهنگ نشود، ممکن است منجر به عدم رضایت وی از نتیجه حاصل از کاشت گردد، مدل کاشت و پیوند، و شکل ابرو است. معمولاً ابتدا با طراحی ابروی ایده آل برای فرد، از وی خواسته میشود که ویژگیها و نکات مهم در مورد طراحی ابروی مورد نظر خود را قید کند. سپس، متخصص تلاش میکند که این شکاف و فاصله بین ابروی ایده آل و ابروی مطلوب برای فرد را کم کند. پس از نهایی کردن شکل ابرو، علامت گذاری های لازم انجام شده و با به دست آوردن یک الگو، برعکس آن برای ابروی دیگر استفاده میشود. بدین ترتیب اندازه و موقعیتهای ابروهای جدید مشخص شده است.
تراکم های نامناسب در کاشت ابرو
یکی از مواردی که به عنوان عوارض کاشت ابرو مطرح است این است که ممکن است تراکم مطلوبی پس از عمل حاصل نشود. کاشتن چند صد تار مو، معمولاً 300 تا 400 مو در هر ابرو که منطقه محدودی است (4.5 تا 5.5 سانتی متر) در واقع یک کار دشوار و طاقت فرسا است و به تکنولوژی پیشرفته و صبر و حوصله نیازمند است. چیدمان تارهای مو باید با دقت کافی و به شکل یک دومینو با زاویهای تیز و مناسب در کنار هم انجام شود، هرگونه اشتباه ممکن است بر وضعیت کلی تأثیر بگذارد.
ترمیم ابرو به روش های دیگر
آیا در حال مقایسه گزینههای موجود برای ترمیم ابروهای خود هستید؟ اگر به دنبال تقویت ابرو در دراز مدت هستید، بهتر است کاشت را انتخاب کنید اما روش های نیمه موقتی مثل تاتو ابرو ، میکرو بلیدینگ و میکرو پیگمنتیشن نیز می توانند برای ترمیم ابروهای شما تا حدود یک سال استفاده شوند. در این روشهای موقتی از تزریق رنگ در محل ابروها استفاده شده و تلاش میشود که ابرو پرپشتتر نشان داده شود. با استفاده از میکروبلیدینگ، یک متخصص با استفاده از ابزاری دستی با سوزنای متصل (شبیه ابزار تاتو) رنگدانه ها را به لایه بیرونی پوست وارد میکند تا قسمتهایی از ابرو را که موهای آن نازک یا از بین رفته است، پر کند. متخصص با اطمینان دقیق به ابعاد و سایه زدن اطمینان حاصل میکند که هر مو برای شبیه سازی ظاهر موهای واقعی ساخته شده است.
تفاوت روش میکروبلیدینگ و کاشت یا پیوند ابرو
تفاوت اصلی بین میکروبلیدینگ و پیوند ابرو این است که میکروبلیدینگ نیمه دائمی است و البته به طور قابل توجهی از پیوند ابرو مقرون به صرفه تر است. با این حال، از آن جایی که در میکروبلیدینگ از رنگدانه های خال کوبی آرایشی استفاده میکند، با پیوند مو به نتیجه طبیعی تری خواهید رسید. در مواردی که ابرو پر است اما به فرم دهی بیشتری نیاز دارد، متخصصان اغلب میکروبلیدینگ را توصیه میکنند. اما اگر می خواهید ظاهری طبیعیتر با گزینه ای برای شکل دادن و رنگ آمیزی ابروها به دلخواه خود داشته باشید، به احتمال زیاد پزشک پیوند را به شما توصیه میکند. در صورتی که ابروهای شما قبلا تاتو شده است نگران نباشید چون پزشک میتواند کاشت ابرو روی تاتو را برای شما انجام دهد. لازم است دقت شود که تتوی قبلی نباید از ناحیهی کاشته شده، بیرون زدگی داشته باشد.
انجام موارد مراقبتی پس از کاشت
پس از انجام کاشت و پیوند ابرو برای تسریع در بهبود ابروها و مناطقی که از آنها مو برداشته شده است (اهدا کننده)، و همین طور به منظور کاهش عوارض احتمالی باید یک سری نکات رعایت گردد. معمولاً ناحیه اهدا کننده پانسمان میشود. کبودی و تورم در ناحیه پیوندی و اهدا کننده، میتواند چند روز طول بکشد. آنتی بیوتیک ها، مسکنها و استروئیدهای خوراکی 40-60 میلی گرم در روز برای 3-5 روز اولیه تجویز می شود، البته نباید این داروها را بدون تجویز پزشک متخصص پوست و مو، مورد استفاده قرار دهید.
نحوه شستن ابرو پس از کاشت
برای شستن ابروها پس از کاشت، بهتر است به نکاتی که در ادامه شرح داده می شود توجه کنید. صورت خود را با یک لیوان آب با دمای ولرم و یا با جریان آرام آب بشویید. در صورتی که از دوش استفاده می کنید جریان را با دست مسدود کنید تا آب با فشار زیاد به ابروها برخورد نکند. موهای پیوندی را با شامپویی ملایم مثل شامپو کودک به آرامی با دستمال یا نوک انگشتان (نه ناخنها) بشویید پس از آن با حوله به آرامی خشک کنید. به هیچ وجه برای خشک کردن ابروها را مالش ندهید. بعد از 7 روز میتوانید صورت خود را به طور معمول بشویید اما باز هم تا مدتی تلاش کنید تا مانع این شوید که آب با فشار زیاد به ابروها برخورد کند.